DJI AGRAS MG-1P

DJI Agras MG-1P prapopoulos

Το Agras MG-1P είναι το ψεκαστικό αεροσκάφος 3ης γενεάς της DJI. Ο κορυφαίος ελεγκτής πτήσης (flight controller) A3 της DJI συνοδεύεται πλέον από standard ραντάρ αποφυγής εμποδίων και μια σειρά άλλων αναβαθμίσεων στο σύστημα πλοήγησης που καθιστούν το αεροσκάφος ακόμη πιο παραγωγικό από ποτέ. 

Πλήρης αυτοματισμός του σχεδιασμού της πτήσης, αυτόνομη πτήση & διαχείριση σε πραγματικό χρόνο καθιστούν το MG-1P είναι ένα αεροσκάφος υψηλών προδιαγραφών ικανό να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στην φροντίδα της σοδειάς σας. 

Με τη νέα μονάδα ελέγχου πτήσης (joystick) του Agras MG-1P που έχει πλέον εμβέλεια μέχρι 3km, μπορείτε να ελέγχετε έως και 5 αεροσκάφη σε σχηματισμό. 

Το Agras MG-1P είναι εφοδιασμένο με κάμερα εμπροσθοπορείας (FPV camera) & προβολείς για ψεκασμό και σε συνθήκες χαμηλού φωτός.  

 ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΠΤΗΣΗΣ A3 (Flight Controller)

 

Εξοπλισμένο με τον προηγμένο ελεγκτή πτήσης A3 της DJI, το MG-1P πετυχαίνει υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας. Ο αλγόριθμός του έχει βελτιστοποιηθεί για γεωργικές χρήσεις, διασφαλίζοντας μια σταθερή πτήση κατά τη διάρκεια του ψεκασμού. Επιπλέον, ο  σχεδιασμός του A3 περιλαμβάνει διπλή πυξίδα. Εάν εμφανιστεί σφάλμα σε έναν αισθητήρα, το σύστημα θα μεταβεί αυτόματα στον άλλο αισθητήρα ώστε το αεροσκάφος να συνεχίσει την ασφαλή και αξιόπιστη πτήση του.

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΜΕ ΡΑΝΤΆΡ

Το αεροσκάφος διαθέτει τρία μεγάλης ακρίβειας ραντάρ μικροκυμάτων. Ένα στο εμπρόσθιο μέρος, ένα στο οπίσθιο μέρος  & ένα στο κάτω μέρος του ψεκαστικού δοχείου. Τα εμπρόσθια & οπίσθια ραντάρ  επιτρέπουν στο αεροσκάφος να ρυθμίζει το γενικό ύψος πτήσης ανάλογα με το ανάγλυφο της περιοχής. Το  κάτω ραντάρ παρέχει μέτρηση ύψους υψηλής ακρίβειας.  Καθώς τα ραντάρ σαρώνουν, το MG-1P είναι σε θέση να αντιληφθεί την αλλαγή του εδάφους, να ρυθμίσει το υψόμετρο του και να διατηρήσει το ύψος πτήσης του πάνω από τις καλλιέργειες.

Εμπρόσθια ανίχνευση εμποδίων

Οπίσθια ανίχνευση εμποδίων

ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Ένα νέο σύστημα ψεκασμού επιτρέπει ψεκασμό ακριβείας. Δύο συμβατές αντλίες ελέγχουν ξεχωριστά το μπροστινό ζεύγος και το πίσω ζεύγος ακροφυσίων (μπεκ). Ο νέος αισθητήρας πίεσης και ο αισθητήρας ροής παρακολουθούν τον ρυθμό ψεκασμού σε πραγματικό χρόνο, πραγματοποιώντας δυναμικό έλεγχο της ταχύτητας και της ποσότητας ψεκασμού κατά τη πτήση.

Τα ακροφύσια (μπεκ)  είναι τοποθετημένα πάνω με εκτεταμένους βραχίονες και εκμεταλλεύονται πλήρως τα καθοδικά ρεύματα αέρα που δημιουργούνται από τη λειτουργία του αεροσκάφους. Αυτό το σύστημα ψεκασμού ανταποκρίνεται πλέον με μεγαλύτερη ακρίβεια στις εντολές, βελτιώνοντας την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα του ψεκασμού.

ΕΞΥΠΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΨΕΚΑΣΜΟΥ MG

Σχεδιάστε και επεξεργαστείτε τις πτήσεις σας έξυπνα με το MG-1P. Όταν ορίσετε την ποσότητα ψεκασμού για την κάθε περιοχή, το αεροσκάφος θα υπολογίσει τις υπόλοιπες παραμέτρους για εσάς, εύκολα και απλά.  

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ των δύο προγραμμάτων Οικονομικής Λειτουργίας ή Εντατικής Λειτουργίας για διαφορετικές ανάγκες ψεκασμού. 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ

Το χειριστήριο πτήσης του MG-1P περιλαμβάνει μια φωτεινή οθόνη 5,5'/1080p που είναι ευανάγνωστη ακόμα σε ισχυρό ηλιακό φως. Η μπαταρία του ελεγκτή έχει ωφέλιμο χρόνο λειτουργίας έως 5 ώρες, επιτρέποντας μακροχρόνιες υπαίθριες εργασίες.

 

* Τα δεδομένα που εμφανίζονται στην εικόνα δίπλα είναι μόνο για αναφορά. Τα δεδομένα που εμφανίζονται σε πραγματική λειτουργία υπερισχύουν.

Ζωντάνη Οθόνη

Έξυπνη Πλατφόρμα 

5 ώρες λειτουργία

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ DJI

Η DJI παρέχει μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης ψεκασμού μαζί με το MG-1P. Χρησιμοποιήστε την πλατφόρμα για να ελέγξετε την κατάσταση πτήσης κάθε αεροσκάφους, να ελέγχετε τον ψεκασμό και να διαχειρίζεστε την ομάδα των πιλότων σας, ώστε να βελτιώσετε την αποδοτικότητα της εργασίας σας. Μπορείτε επίσης να αντιστοιχίσετε εκτάσεις σε κάθε πιλότο και να ελέγξετε τη πορεία των εργασιών. Με τον έξυπνο σχεδιασμό των πτήσεων & τον διαχωρισμό τους ανά πιλότο, η διαχείριση του ψεκασμού γίνεται πιο αποδοτική και οικονομική, καθώς οι πιλότοι μπορούν να αποφύγουν τον επαναλαμβανόμενο ψεκασμό.

 

Πλατφόρμα: ag.dji.com

* Η διαθεσιμότητα των χαρακτηριστικών για την περιοχή σας υπόκειται στους τοπικούς νόμους και κανονισμούς και στην επιλογή σας. Τα δεδομένα που εμφανίζονται στην παραπάνω εικόνα είναι μόνο για αναφορά. Τα δεδομένα που εμφανίζονται σε πραγματική λειτουργία υπερισχύουν.

1/3

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΔΟΜΗ

Ο κάθε βραχίονας του πλαισίου του MG-1P είναι αποσπώμενος και το σύστημα πέδησης/προσγείωσης είναι βελτιστοποιημένο, μειώνοντας το πιθανό κόστος συντήρησης. Έχει προστεθεί μια ανθεκτική στο νερό μεμβράνη για την προστασία των ESC. Η οπή πλήρωσης του ψεκαστικού δοχείου υγρού έχει τοποθετηθεί στην πλευρά της αντλίας η οποία με τη σειρά της είναι πλέον τοποθετημένη πάνω από το ψεκαστικό δοχείο, καθιστώντας πιο εύκολη την πλήρωση, την αποσυναρμολόγηση και τον καθαρισμό του αεροσκάφους.

ΕΞΥΠΝΗ  ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΠΤΗΣΗΣΤο MG-1P χρησιμοποιεί μια έξυπνη μπαταρία χωρητικότητας 12000mAh, που του επιτρέπει να αιωρείται για 22 λεπτά * χωρίς φορτίο. Ένα προστατευτικό αντικραδασμικό κέλυφος υψηλής αντοχής την προστατεύει. Τα καλώδια είναι επίσης καλά προστατευμένα για ασφάλεια και αξιοπιστία. Επιπλέον, η μπαταρία παρέχει πιο σταθερή τάση, επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της.

* Ο χρόνος αιώρησης έχει μετρηθεί στο επίπεδο της θάλασσας, με ταχύτητες ανέμου μικρότερες από 3m/s.

DJI Agras MG battery prapopoulos
DJI Agras MG smart charger

ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝΟ ειδικά σχεδιασμένος διανομέας φόρτισης συνδέει έως και 6 μπαταρίες και ένας έξυπνος φορτιστής εξισορρόπησης μπορεί να συνδέσει μεταξύ τους 2 φορτιστές. Συνολικά έτσι μπορούν να συνδεθούν και να φορτιστούν μέχρι και 12 μπαταρίες, ελαχιστοποιόντας έτσι το πρόβλημα της αντικατάστασης των μπαταριών για φόρτιση. Ο φορτιστής μπορεί να εξισορροπήσει την τάση κάθε μπαταρίας κατά τη φόρτιση, επιμυκήνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής τους.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΘΕΣΗΣ RTK

Το σύστημα RTK βελτιώνει το σήμα του GPS σε ακρίβεια εκατοστού & μας δίνει την πλέον αξιόπιστη πτήση. Αποτελλείται από δύο μέρη, τη διπλή αντένα επί του αεροσκάφους και το δέκτη εδάφους. 

Πλέον το αεροσκάφος μπορεί με άνεση να λειτουργεί με άνεση κοντά σε σημεία πιθανών παρεμβολών όπως πυλώνες υψηλής τάσης & μεταλλικές κατασκευές.  

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΨΕΚΑΣΜΟΥ ΜΕ DRONE

 • Ασφάλεια:
   Τα ψεκαστικά drone προστατεύουν τους χειριστές από την επαφή με φυτοφάρμακα καθώς αυτοί βρίσκονται σε απόσταση από το σημείο ψεκασμού.

 • Υψηλή απόδοση:
  60 στρέμματα/ώρα,
  ήτοι άνω των 400 στρεμμάτων την ημέρα σε 8ωρη βάση εργασίας.

   

 • Προστασία καλλιέργειας:
  Τα φυτά δεν καταπονούνται από την επαφή με τα ψεκαστικά μηχανήματα.

   

 • Προστασία εδάφους:
  Το έδαφος δεν καταπονείται από τις ρόδες των ελκυστήρων.

   

 • Ψεκασμός παντός καιρού:
  Ψεκασμός σε λιμνώδη, πλημμυρισμένα & λασπώδη χωράφια. Ψεκασμός μετά από βροχή.

   

 • Ψεκασμός παντού:
  Ο ψεκασμός και των πλέον δυσπρόσιτων χωραφιών & σε πλαγιές είναι πλέον παιχνίδι.

 • Προστασία του περιβάλλοντος:
   
  Η ρύπανση του νερού και του εδάφους μειώνεται σημαντικά με τη μέθοδο σταθερής θέσης και προσανατολισμού.

 • Μείωση σπατάλης:
   
  Μείωση μέχρι και 30% στη χρήση φυτοφαρμάκων επιτυγχάνεται με τη μέθοδο ψεκασμού Ultra Low Volume (ULV) καθώς η νέφωση επιτυγχάνεται σε όλα τα επίπεδα της καλλιέργειας.

 • Εξοικονόμηση νερού:
   
  Εξοικονόμηση από 60% έως 80% στη χρήση νερού με τη χρήση των ειδικών μπεκ νέφωσης.

 • Χαμηλό κόστος:
   
  Μείωση κατά 80% του κόστους ψεκασμού σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους.

 • Εύκολο στη χρήση και συντήρηση:

 •  Έχουν μακρά διάρκεια ζωής, χαμηλό κόστος συντήρησης και τα ανταλλακτικά είναι εύκολο να αντικατασταθούν, όταν αυτό απαιτείται.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Τα αεροσκάφη Agras MG-1P της DJI μπορούν να λειτουργήσουν μόνον όταν αγοράζονται μέσα από το δίκτυο εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων της DJI Agras. Αγοράστε το Agras MG-1P από τους τοπικούς εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της DJI Agras, διαφορετικά μπορεί να μην λειτουργήσει το αεροσκάφος σας. Η εγγύηση του κατασκευαστή παρέχεται για τα Agras MG-1P μόνον όταν αγοράζονται από τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της DJI Agras.  H ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΣ (Δήμητρα Εμπορική ΜΙΚΕ) είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος του Agras MG-1P.

Τα ψεκαστικά αεροσκάφη Agras MG-1P ανήκουν στην Ανοικτή Κατηγορία ΣμηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών) & απαιτούν διπλωματούχο πιλότο για την χρήση τους, με κατηγορία πτυχίου 3. Νηολογούνται  από την ΥΠΑ & ασφαλίζονται υποχρεωτικά. Οι ψεκασμοί με drone επιτρέπονται υπό προυποθέσεις & κατά παρέκκλιση από το γενικό κανονιστικό πλαίσιο που από το 2012 και ένθεν απαγορεύει τους αεροψεκασμούς. Στη χώρα μας (Ελλάδα) υπάρχει σχετικό νομικό καθεστώς που καθορίζει τη χρήση τους από 1/1/2017. Το 2019 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή & κοινή Ευρωπαϊκή οδηγία.

 

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τους παρακάτω συνδέσμους.