Τηλεπισκόπιση καλλιεργειών σε επίπεδο φυτού με το νέο Plant AI™ από τη Solvi

(Σημείωση: Το άρθρο είναι μετάφραση από σχετική ανάρτηση στο blog της Solvi)Τι θα γινόταν αν μπορούσατε να παρακολουθείτε την υγεία του κάθε φυτού στo χωράφι σας; Θα μπορούσατε να αποτρέψετε απώλειες, να εξοικονομήσετε χρήματα από ελαχιστοποίηση εισροών σε λιπάσματα & φυτοφάρμακα ή να προλάβετε ξεσπάσματα ασθενειών προτού βγουν εκτός ελέγχου; Οι έγκαιρες και ακριβείς αποφάσεις είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά μεταξύ μιας μέτριας συγκομιδής και μιας που θα σπάσει τα ρεκόρ!


Πως όμως θα μπορούσατε να επιτηρείτε το κάθε φυτό σε κάθε σειρά στο χωράφι σας; Θα πρέπει να παρατηρείτε τα φυτά σας ρίζα-ρίζα, σειρά-σειρά, κάθε φορά που βγαίνετε στο χωράφι. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο και σίγουρα ανέφικτο, αν το κάνετε με τα πόδια. Όμως, το νέο εργαλείο ανάλυσης Plant Count της Solvi, κάνει ακριβώς αυτό. Μέσα σε λίγα λεπτά, μετατρέπει τα δεδομένα που συλλέγετε από το drone σας σε έναν χάρτη αξιολόγησης της καλλιέργειας σας, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε ακριβώς τι χρειάζεται την προσοχή σας.Plant AI™ τηλεπισκόπηση με drone ανωτέρου επιπέδου


Μια αναποτελεσματική φύτευση/σπορά, μια κακή διαχείριση ζιζανίων, τα παράσιτα, οι ασθένειες, ακόμη και τα καιρικά φαινόμενα μπορούν να μειώσουν την παραγωγικότητα ενός χωραφιού και τελικά το κέρδος σας. Η τηλεπισκόπιση με drone μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα τα παραπάνω. Ωστόσο, η μη αυτοματοποιημένη ανάλυση των εικόνων που συλλέγετε είναι αναποτελεσματική και δεν σας δείχνει τη συνολική εικόνα.


Εδώ μπαίνει το Solvi Plant Count, που τώρα τροφοδοτείται από το Plant AI™.Σας παρουσιάζουμε το Plant AI ™


Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το Plant AI™, μια νέα δυνατότητα του δημοφιλούς εργαλείου Plant Count (Καταμέτρηση Φυτών) που μεταφράζει τα δεδομένα που συλλέγετε σε επίπεδο φυτού/ρίζας μέσα λίγα μόνο λεπτά. Το Plant AI™ χρησιμοποιεί τεχνολογία μηχανικής μάθησης νέας γενιάς και λειτουργεί σχεδόν με κάθε καλλιέργεια. Είναι το πιο σύγχρονο από τα εργαλεία της Solvi.


Με λίγα μόνο κλικ στον χάρτη που έχετε δημιουργήσει, οι αλγόριθμοι του Plant AI™ μαθαίνουν σε πραγματικό χρόνο να εντοπίζουν και να μετράνε τα φυτά σας σε ολόκληρο το χωράφι. Όσο περισσότερα παραδείγματα φυτών επιλέγετε, τόσο καλύτεροι γίνονται οι αλγόριθμοι στον εντοπισμό των φυτών σας. Μέσα σε λίγα λεπτά, μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον αλγόριθμο του Plant AI™ να αναγνωρίζει και να διαστασιολογεί ένα πολύ ακριβές σχήμα φυτού, όπως κεφαλές λάχανου ή μπρόκολου, να συσχετίζει το μέγεθος με το βάρος και επομένως την ωριμότητα & την ώρα συγκομιδής. Σε οπωρώνες, το σχήμα και τα μεγέθη της κόμης των δέντρων μπορούν να μεταφραστούν σε ηλικία.


Το Plant AI™ τοποθετεί με ταχύτητα αριθμητικά δεδομένα στους γεωργικούς σας χάρτες, συμπεριλαμβανομένης της ακριβής μέτρησης του συνολικού αριθμού φυτών/ριζών, μετρήσεις μεγέθους και εκτιμήσεις υγείας του κάθε φυτού. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση διαφόρων μεταβλητών στο χωράφι σας όπως ο πληθυσμός ζιζανίων, οι ανωμαλίες του εδάφους ή εγγειοβελτιωτικά ζητήματα. Το εργαλείο καταμέτρησης φυτών μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εκτίμηση του βέλτιστου μεγέθους και ωριμότητας ενός φυτού πριν τη συγκομιδή.Στιγμιότυπο οθόνης του Plant Count που δείχνει τα αποτελέσματα του Plant AI™ σε δενδρώδη καλλιέργεια εσπεριδοειδών. Διαφορετικά χρώματα γύρω από τα δέντρα δείχνουν τις διακυμάνσεις στο μέγεθος των δέντρων.Τα 4 απλά βήματα των μετρήσεων με το Solvi


Ενώ η προηγμένη μηχανική εκμάθηση καθιστά δυνατή αυτήν τη διαδικασία, το βελτιωμένο εργαλείο Plant Count είναι εύκολο στη χρήση, ακόμα κι αν είστε νέοι στην χρήση drones.Τρόπος λειτουργίας:


  1. Ανεβάστε στο λογισμικό ένα οποιοδήποτε αρχείο εικόνων drone. (Υποστηρίζονται εικόνες RGB και πολυφασματικές εικόνες από οποιοδήποτε drone ή αισθητήρα)

  2. Επισημάνετε μια περιοχή ενδιαφέροντος στον χάρτη του χωραφιού σας ή ολόκληρο το χωράφι.

  3. Κυκλώστε μερικά φυτά για να μάθετε στο Solvi Plant AI™ πώς θα πρέπει να μοιάζουν τα υγιή φυτά σας.

  4. Αμέσως θα λάβετε μια οπτική απεικόνιση μετρήσεων για την περιοχή που έχετε ορίσει.


Ένας απλός οδηγός στην οθόνη σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα στη διαδικασία.Σημείωση: Σε περίπτωση που υπάρχουν απορίες αρκεί ένα email στους τεχνικούς της Solvi για να βεβαιωθείτε ότι ο χάρτης έχει παραχθεί με επιτυχία και οτι οι μετρήσεις είναι σωστές.


Οι πράσινοι κύκλοι είναι παραδείγματα κεφαλών λάχανου πριν από τη συγκομιδή που προσδιορίζονται από τον χρήστη, ενώ οι κόκκινοι κύκλοι δείχνουν παρόμοιες κεφαλές λάχανου που αναγνωρίζονται από το Plant AI™.Τα οφέλη του Solvi New Plant AI™ στην καταμέτρηση φυτώνΤο Plant AI™ λειτουργεί για πολλές καλλιέργειες


Το Plant AI™ επιτρέπει στο εργαλείο της Solvi, το Plant Count, την εξαγωγή πληροφοριών σε επίπεδο φυτού/ρίζας για μια μεγάλη ποικιλία καλλιεργειών. Δεν περιορίζεται σε καλλιέργειες με ευρεία απόσταση μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, ορισμένοι παραγωγοί χρησιμοποιούν το ενημερωμένο αυτό εργαλείο για να εξαγάγουν με ακρίβεια σειρές αμπέλων, ακόμη και περιοχές με ζιζάνια.


Επειδή μπορείτε να υποδείξετε στο Plant AI™ τι να ψάξει, οι δυνατότητες αναγνώρισης κάθε καλλιέργειας ή αντικειμέ