dji drones spraying
top of page

DJI Agriculture Drone Spraying Insights 22/23: Αυξημένη αποδοχή, καινοτομίες & βέλτιστες πρακτικές


- 31 Αυγούστου 2023


Η DJI Agriculture, παγκόσμιος ηγέτης στην εναέρια αγροτική καινοτομία μέσω των drone, παρουσιάζει σήμερα τα ευρήματα της Έκθεσης DJI Agriculture Drone Insight 2022/23.


«Η DJI Agriculture προσπαθεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης γεωργικών εκτάσεων μέσω ψηφιακών γεωργικών λύσεων που βασίζονται σε έξυπνα γεωργικά drones με περιβαλλοντικό και οικολογικό τρόπο», δήλωσε ο Yuan Zhang, Επικεφαλής Παγκόσμιων Πωλήσεων της DJI Agriculture.


«Αυτή η έκθεση δείχνει ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο και οι αγρότες υιοθετούν τη χρήση γεωργικών drones και έξυπνων μεθόδων καλλιέργειας για να αυξήσουν την παραγωγή τροφίμων με πιο επιστημονικό, βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να μειώσει την ποσότητα των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται, διασφαλίζοντας παράλληλα την επισιτιστική ασφάλεια και την περιβαλλοντική ισορροπία».

drone spraying
dji drone

Η έκθεση χωρίζεται σε πολλές ενότητες που εξετάζουν το έργο της DJI Agriculture το 2022/23, τις τάσεις της παγκόσμιας πολιτικής, τις δοκιμές γεωργικών drones, τις καινοτομίες σε εφαρμογές με drone και τις βέλτιστες πρακτικές.



Το έργο της DJI Agriculture το 2022/23


Από την ίδρυση της, μόλις πριν από δέκα χρόνια, η DJI Agriculture έχει αναπτυχθεί σε έξι ηπείρους, καλύπτοντας περισσότερες από 100 χώρες και περιοχές. Στα τέλη του 2022, ο παγκόσμιος αριθμός των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της DJI agriculture ξεπέρασε τις 200.000 μονάδες με μια συνολική κάλυψη που έχει ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια εκτάρια, φέρνοντας τα οφέλη της εναέριας τεχνολογίας σε εκατοντάδες εκατομμύρια αγρότες.


Μέσω της ακαδημίας της DJI, έχουν καταρτιστεί παγκοσμίως συνολικά 150.000 πιλότοι γεωργικών drone και 2.500 εκπαιδευτές. Στόχος της ακαδημίας είναι να ωθήσει όλο και περισσότερους νέους επιχειρηματίες & αγρότες στο να υιοθετήσουν πρακτικές γεωργίας ακριβείας μέσω drone στις δουλειές & τα χωράφια τους, αλλά και να υποστηρίξει ταλαντούχους νέους πιλότους στην ανάπτυξη της ευφυούς γεωργίας στις χώρες τους.


people watching drone spray
drone spraying

Παγκόσμιες Τάσεις


Καθώς η τεχνολογία των γεωργικών drone αγκαλιάζεται ολοένα και περισσότερο από τους αγρότες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις αρχίζουν να βλέπουν τα πολλαπλά οφέλη που αποφέρει αυτή η τάση στην αγροτική οικονομία. Έχουν υπάρξει προτάσεις για αναθεώρηση των κανονισμών σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και τη Βραζιλία. Στην Κίνα, τα γεωργικά drones T16, T20, T10 και T30 της DJI διαθέτουν πλέον όλα πιστοποίηση αξιοπλοΐας από την CAAC.


dji award
dji award

Δοκιμές γεωργικών drone


Έχουν διεξαχθεί μια σειρά από εις βάθος δοκιμές, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών μεγέθους σταγονιδίων, δοκιμών παρασύρσεως του ψεκαστικού νέφους και δοκιμών ζιζανιοκτόνων, σε όλη τη σειρά γεωργικών drone DJI Agras.

dji orchard
dji agras orchard spray

Καινοτομίες στην εφαρμογή Drone


Τα drones έχουν χρησιμοποιηθεί με διάφορους καινοτόμους τρόπους, από τον έλεγχο παρασίτων και ασθενειών στις Μαλδίβες έως την ενσωμάτωσή τους με παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας σταφυλιών ή ακόμα και σε έξυπνες καλλιέργειες, βελτιστοποιώντας τις αποδόσεις πατάτας και ρυζιού.


Ένας γεωργός πατάτας μεγάλης κλίμακας στην πολιτεία της Ουάσιγκτον είδε μείωση 80% στις ζημιές από έντομα πραγματοποιώντας επιτόπιο ψεκασμό σε χωράφι 60 εκταρίων. Στην Ιαπωνία, ένας τοπικός παραγωγός ρυζιού μπόρεσε να εξοικονομήσει λίπασμα και να αυξήσει την απόδοσή του, δίνοντάς του επιπλέον 5.425 USD ανά εκτάριο.


Μερικές από τις πιο πρωτότυπες περιπτώσεις χρήσης περιλαμβάνουν επικονίαση, τίναγμα νεκρών λουλουδιών από οπωροφόρα δέντρα και ψεκασμό αντιψυκτικού και αντηλιακού επίσης σε οπωροφόρα δέντρα.

dji drones novel uses
dji agras innovation

Βέλτιστες πρακτικές (spraying with DJI drones)


Υπάρχουν εκτενείς συζητήσεις σε όλο τον κόσμο για τη θέσπιση βέλτιστων πρακτικών για γεωργικά drones, οι οποίες περιλαμβάνουν εκπαίδευση πληρωμάτων, βελτίωση τεχνολογίας drone, προδιαγραφές φαρμακευτικής χρήσης, τυπικές διαδικασίες λειτουργίας και οδηγίες ασφαλούς λειτουργίας.

dji agras drone in operation
dji agras hovering

Η DJI έχει ιδρύσει την DJI ACADEMY και έχει πραγματοποιήσει εκπαίδευση γεωργικών drone σε πολλές χώρες όπως η Ταϊλάνδη, το Μεξικό, η Βραζιλία και η Τουρκία μεταξύ άλλων. Νέες τεχνολογίες όπως τα φυγοκεντρικά ακροφύσια, η τεχνολογία ραντάρ και οι νέες κάμερες έχουν αναπτυχθεί για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης της γεωργικής παραγωγής όσον αφορά την ευφυΐα, την αποτελεσματικότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια.


Η DJI Agriculture όχι μόνο κατασκευάζει drones, αλλά διατηρεί ενεργές επαφές με διάφορες εταιρείες φυτοπροστατευτικών προϊόντων, πανεπιστήμια και επαγγελματικά ιδρύματα για να διερευνήσει από κοινού τις βέλτιστες πρακτικές.



AGRITECHNICA 2023 Ανόβερο, 12-18 Νοεμβρίου 2023


Η DJI Agriculture θα παρουσιάσει τη νέα γκάμα των γεωργικών drones και των έξυπνων γεωργικών λύσεων στην AGRITECHNICA 2023 στο Hall 9, Stand 16. Για να κανονίσετε μια επίσκεψη ή να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να συνεργαστείτε με την DJI Agriculture της για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος εφαρμογών από αέρος με επίκεντρο τη βελτιστοποιημένη χρήση φυτοφαρμάκων, τη βελτίωση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, τεχνολογική πρόοδο και ανάπτυξη δεξιοτήτων, χρησιμοποιήστε την παρακάτω διεύθυνση επικοινωνίας: pr@dji.com

dji stand in exhibition
dji agritechnica stand visualization

Σχετικά με την DJI Agriculture


Από το 2006, η DJI ηγείται του κόσμου με καινοτομίες μη στρατιωτικών drone που έχουν δώσει τη δυνατότητα σε άτομα να πετάξουν για πρώτη φορά, οραματιστές να μετατρέψουν τη φαντασία τους σε πραγματικότητα και επαγγελματίες να μεταμορφώσουν πλήρως τη δουλειά τους.


Με νοοτροπία προσανατολισμένη στις λύσεις και μια πηγαία περιέργεια για νέες ανακαλύψεις, η DJI έχει επεκτείνει καθημερινά τις φιλοδοξίες της στον τομέα της ευφυούς γεωργίας.



Το 2012, η DJI ξεκίνησε την έρευνα και ανάπτυξη γεωργικών drones και το 2015 ίδρυσε την DJI Agriculture. Η DJI Agriculture δεσμεύεται να αναπτύσσει καινοτόμες, αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις για τη συνεχή βελτίωση της γεωργικής παραγωγής. Με προϊόντα που διανέμονται σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο, η DJI Agriculture έχει ενδυναμώσει πάνω από 10 εκατομμύρια επαγγελματίες αγρότες με έξυπνες γεωργικές λύσεις.



Κατεβάστε την πλήρη έκθεση (στα Αγγλικά) εδώ:


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε μας:


Ιστοσελίδα: https://ag.dji.com/

 

DJI Agriculture για την Ελλάδα: ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΣ


Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2610.641641 ή μέσω email στο info@prapopoulos.com για να ενημερωθείτε και εσείς για τις δυνατότητες που σας παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και τα drone στις καλλιέργειες σας.

bottom of page