Εναέρια Εφαρμογή Αποφυλλωτικού
top of page

Εναέρια Εφαρμογή Αποφυλλωτικού

Αυξάνοντας στρεμματικές αποδόσεις και μειώνοντας κόστη με χρήση drone



To Σεπτέμβριο του 2020 μια 26μελής ομάδα της HS Shared Aerial Application Drone Team, πήγε στις φάρμες βαμβακιού στο Changji, στο Shihezi και στο Hami της επαρχίας Xinjiang της Κίνας με 15 ψεκαστικά αεροσκάφη DJI MG-1S για να ψεκάσουν αποφυλλωτικά σε βαμβακοκαλλιέργειες. Η επίδειξή εντυπωσίασε τους ντόπιους αγρότες.


"Ο ψεκασμός με drone οδηγεί σε ομοιόμορφη εφαρμογή, λιγότερα απόβλητα, υψηλή απόδοση και χαμηλό κόστος. Σε μεγάλα, τακτοποιημένα και συγκεντρωμένα βαμβακοχώραφα, ένα drone μπορεί να καλύψει 340 στρέμματα την ημέρα. Σε διάσπαρτα χωράφια εδώ και εκεί, ένα drone μπορεί να καλύψει τουλάχιστον 270 στέμματα την ημέρα, σε μια ακτίνα 300m ή και περισσότερο'', δήλωσε ο Shan Tao, χειριστής drone της HS.



Σκοπός λειτουργίας

Ψεκασμός αποφυλλωτικού με drone DJI Agras MG-1S σε καλλιέργεια βαμβακιού σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο που θα διευκολύνει τη συγκομιδή από τη μηχανή, αυξάνοντας τα έσοδα των παραγωγών.


Το επίπεδο τεραίν των χωραφιών είναι κατάλληλο για ψεκασμό μεγάλης κλίμακας αποφυλλωτικού στο βαμβάκι.


Συνθήκες Περιβάλλοντος

Χρονική περίοδος

15 Σεπτεμβρίου

Τοποθεσία

Changji, Κίνα

Τεραίν

Επίπεδο

Καιρικές Συνθήκες

Ηλιοφάνεια


Με βάση τις συνθήκες της συγκεκριμένης καλλιέργειας, προγραμματίστηκαν δύο εργασίες ψεκασμού. Η μελέτη αυτή εμφανίζει τις πληροφορίες & τα αποτελέσματα της δεύτερης εφαρμογής.


Παράμετροι Αποφυλλωτικού

Ονομασία Αποφυλλωτικού

Είδος Δοσολογίας

Δραστική Ουσία & Δοσολογία

Κατανάλωση ανά 10 στρέμματα

Thidiazuron & Diuron

Εναιώρημα

Thidiazuron: 360 g/L

Diuron 180 g/L

30 g

Ethrel

Υδατικό Διάλυμα

Ethrel 40%

80 ml


Ο ψεκασμός του αποφυλλωτικού στο βαμβάκι απαιτεί πολύ ομοιόμορφη πρόσφυση του αποφυλλωτικού. Καθώς υπήρχαν και ορισμένα ακανόνιστα οικόπεδα στην τοποθεσία, χρησιμοποιήθηκε η λειτουργία σχεδιασμού διαδρομής (Route Planning Mode) του αεροσκάφους για αυτή τη συγκεκριμένη εφαρμογή.


Παράμετροι Πτήσης

Λειτουργία Αεροσκάφους

Roue Planning Mode

Ταχύτητα Πτήσης

5 m/s

Ύψος Πτήσης

2 m

Απόσταση Βήματος

4 m

Δοσολογία ανά 10 στρέμματα

15 L

Είδος Μπεκ

Fan-shaped XR11001



Αποτέλεσμα και Συμπέρασμα

Η 26μελής ομάδα φυτοπροστασίας της HS ψέκασε αποφυλλωτικό σε συνολικά 40.000 στρέμματα βαμβακοχώραφων, ψεκάζοντας 20.000 σρέμματα σε αυτή τη δεύτερη επιχείρηση. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό.


Ο Γιν Μπινγκ, ένας τοπικός βαμβακοκαλλιεργητής, δήλωσε:


"Προηγουμένως χρειάζονταν τρία άτομα αρκετές ημέρες για να ψεκάσουν με τρακτέρ αποφυλλωτκό σε 400 στρέμματα χωραφιών βαμβακιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της απόδοσης έως και 20%, καθώς τα τρακτέρ συνέθλιβαν και ορισμένα φυτά βαμβακιού στο πέρασμα τους"

 

H ΠΡΑΠΟΠΟΥΛΟΣ είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της DJI Agriculture για την Ελλάδα, καθώς και πιστοποιημένο κέντρο DJI Academy στη χρήση γεωργικών drone με εγκαταστάσεις σε Πάτρα & Βόλο.


Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2610.641641 ή στο info@prapopoulos.com για να μάθετε και εσείς πως μπορείτε να μειώσετε το κόστος της παραγωγής σας και να αυξήσετε τη σοδειά σας με χρήση μεθόδων Γεωργίας Ακριβείας.



bottom of page