Τρεις (3) κατασκευαστικές προκλήσεις που απλοποιούνται με τη χρήση Drones*
Έγινε ενημέρωση: 26 Σεπ 2019
Κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη, ένα drone τη φορά!
Εργοτάξια σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο βασίζονται στην τεχνολογία των drone για τον προγραμματισμό & την παρακολούθηση της προόδου των εργασιών τους. Ο οποιοσδήποτε, είτε είναι επιβλέποντας ή ένας απλός χειριστής, μπορεί με το DroneDeploy να συλλέγει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, να αποκτά γνώση σε βάθος για την πρόοδο των εργασιών του και τέλος, να εργάζεται με ασφάλεια, εγκαίρως και εντός προϋπολογισμών.
Παρόλο που κάθε επιχείρηση είναι μοναδική, πολλά εργοτάξια αντιμετωπίζουν μια σειρά από κοινά προβλήματα που μπορούν είτε να επιβραδύνουν την εκτέλεση ενός έργου ή να προκαλέσουν ατυχήματα στο προσωπικό.
Δείτε τρεις από τις σημαντικότερες κατασκευαστικές προκλήσεις που τα drone πλέον επιλύουν σε τακτή βάση:
1. Σχεδιασμός Σύνθετων Έργων
Η ακριβής επισκόπηση ενός εργοταξίου ή έργου απαιτεί ένα τεράστιο όγκο εργασίας. Είτε πρόκειται για την αποτύπωση της γης, είτε για την αξιολόγηση των συνθηκών ενός εργοταξίου, οτιδήποτε μπορεί να συμβάλει στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας προγραμματισμού ενός έργου και να μειώσει χρονοδιαγράμματα, μπορεί να σας εξοικονομήσει σημαντικά ποσά.
Το DroneDeploy απλοποιεί τον προγραμματισμό των έργων μέσω της εναέριας επισκόπησης. Παρακολουθώντας την πρόοδο οποιουδήποτε έργου από την αρχή μέχρι το τέλος, τα αεροσκάφη χρησιμοποιούν αεροφωτογραφίες για να δημιουργήσουν χάρτες πραγματικού χρόνου (live maps) μέσω των οποίων οι project managers μπορούν να επιθεωρούν τοποθεσίες και να λαμβάνουν προληπτικές αποφάσεις βασιζόμενοι σε ενεργά δεδομένα.
2. Μείωση Επικίνδυνων Συνθηκών
Στον κόσμο των κατασκευών, τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την ασφάλεια των εργαζομένων στο έδαφος. Οι καιρικές συνθήκες, οι φυσικές καταστροφές ή άλλες επικίνδυνες καταστάσεις μπορεί να παρεμποδίσουν μια κατασκευή, την πρόοδο των εργασιών ή και να θέσουν σε κίνδυνο το προσωπικό ενός εργοταξίου.
Αεροσκάφη εξοπλισμένα με ζωντανούς χάρτες (live maps) καθιστούν δυνατή την ακριβή εκτίμηση των συνθηκών σε πραγματικό χρόνο για τους εργαζόμενους στα εργοτάξια. Με την εναέρια επισκόπηση, τα κατασκευαστικά συνεργεία είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν προληπτικά κάθε πιθανό κίνδυνο και να τον απομακρύνουν.
3. Υπεροχή έναντι του Υπάρχοντος (Legacy) Εξοπλισμού
Οι περιορισμένες τεχνολογικές δυνατότητες των εργαλείων του παρελθόντος απλοποιούσαν μόνο φαινομενικά την εκτίμηση, το σχεδιασμό και την εκτέλεση αρκετών εργασιών. Παλαιότερες λύσεις απαιτούσαν συχνά επιπλέον βήματα και πολλαπλά σημεία πρόσβασης για την συλλογή πληροφοριών. Η λήψη gigabytes από μια κάρτα SD ή από μια ασθενή σύνδεση στο διαδίκτυο θα μπορούσε να διαρκέσει ώρες ή ημέρες - προτού τα δεδομένα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε χρήση.
Legacy: Εργαλείο/συσκευή που δεν συνδέεται στο διαδίκτυο & δεν μπορεί να αποτελέσει μέρος μιας ολοκληρωμένης, integrated λύσης
Με το live map, μπορείτε να λαμβάνετε αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο. Τα Instant Insights από το live map της DroneDeploy είναι ακριβώς αυτό. Το εργαλείο αυτό σας παρέχει δεδομένα που συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο χωρίς πρόσθετες απαιτήσεις για την επεξεργασία και τη μετάδοση των πληροφοριών αυτών. Μοιραστείτε χάρτες & αποτυπώσεις υψηλής ανάλυσης άμεσα με τους πελάτες, τους συνεργάτες και τα μέλη μιας ομάδας σας, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε στο γραφείο και να περιμένετε να φορτωθούν τα αρχεία.
Μάθετε περισσότερα:
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε πως τα ΣμηΕΑ μπορούν να σας βοηθήσουν στη διενέργεια επιθεωρήσεων.
Διαβάστε το πρόσφατο e-book της DroneDeploy για να έχετε καλύτερη εικόνα των κορυφαίων τεχνολογιών και πώς να τις εφαρμόσετε. (Αγγλικό κείμενο)
Συντονιστείτε με τη διαρκή σειρά webinar της DroneDeploy που αφορούν τον κατασκευαστικό κλάδο (Αγγλικά κείμενα):
Είστε έτοιμοι να εισάγετε drones στις διαδικασίες σας; Διαβάστε τον οδηγό της DroneDelploy για την υιοθέτηση ενός προγράμματος drone (Αγγλικό κείμενο).
* Το άρθρο είναι μετάφραση από ανάρτηση στο blog της εταιρείας DroneDeploy που δημοσιεύτηκε στις 27/3/2019. Διαβάστε το άρθρο στην αρχική του μορφή εδώ. Για τη μετάφραση Μάριος Πραπόπουλος.
Comments