Γεωργικά Drones: Η επανάσταση που ήρθε και πως να γίνετε κομμάτι της.

Έγινε ενημέρωση: 13 Απρ 2021


Η τεχνολογία των drone είναι μια καινοτομία που αγγίζει την κοινωνία στο σύνολό της, μεταμορφώνοντας τη ζωή μας και τον τρόπο που δουλεύουμε. Ο γεωργικός κλάδος αγκαλιάζει και αυτός την νέα αυτή τεχνολογία μεταμορφώνοντας τη σύγχρονη γεωργία.Drones υψηλής τεχνολογίας επιτρέπουν στους αγρότες και στους πιλότους που τα χειρίζονται να αυξήσουν την αποδοτικότητα ενός αγροκτήματος. H χρήσεις των γεωργικών drone βρίσκουν εφαρμογή σε όλο το βλαστικό κύκλο, από τη φύτευση, την βλαστική εξέλιξη, τον ψεκασμό έως και τη συγκομιδή. Χρησιμοποιούνται επίσης για τη χαρτογράφηση της άρδευσης και σε πολλούς ακόμη τομείς συμπεριλαμβανομένης και της κτηνοτροφίας.


Παρακάτω, θα εξετάσουμε σε βάθος την αγορά των γεωργικών drone και τις πολλές εφαρμογές τους, θα ρίξουμε μια ματιά στο συναρπαστικό μέλλον αυτής της βιομηχανίας και θα συζητήσουμε τι μπορείτε να κάνετε για να ξεκινήσετε ως πιλότος γεωργικών drone.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΕΩΡΓΙΚΟ DRONE & ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΟΡΑ;


Τα γεωργικά drone συμβάλλουν στην επίτευξη και τη βελτίωση της γεωργικής πρακτικής που είναι γνωστή σήμερα ως Γεωργία Ακριβείας (ΓΑ).


Αυτή η προσέγγιση στη διαχείριση της γεωργίας βασίζεται στην παρατήρηση, τη μέτρηση και τη λήψη μέτρων που βασίζονται σε δεδομένα πραγματικού χρόνου αναφορικά με τις καλλιέργειες και τα ζώα. Η ΓΑ εξαλείφει την ανάγκη για υποθέσεις στη σύγχρονη γεωργία, δίνει στους αγρότες τη δυνατότητα να μεγιστοποιούν αποδόσεις, να οργανώσουν αποτελεσματικότερα τη συνολική λειτουργία ενός αγροκτήματος & ταυτόχρονα να βελτιώνουν την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων τους.


Τα τελευταία χρόνια το κόστος των γεωργικών drones έχει μειωθεί ραγδαία, γεγονός που οδήγησε σε μια έκρηξη της χρήσης τους στη γεωργία καθώς η επένδυση σε αυτά είναι πλέον σχετικά εύκολη. Ως αποτέλεσμα η αγορά των γεωργικών drone αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 38% τα επόμενα χρόνια.


Σήμερα υπάρχουν πολλαπλές χρήσεις για τα γεωργικά drones, όπως:

  • Επισκόπηση εκτάσεων και καλλιεργειών.

  • Έλεγχος για ζιζάνια και τοπική εφαρμογή θεραπειών.

  • Παρακολούθηση της συνολικής υγείας μιας καλλιέργειας.

  • Διαχείριση ενός ζωικού κεφαλαίου και παρακολούθηση της υγείας του.

Τα γεωργικά drone είναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες όπως φασματικές & υπέρυθρες κάμερες, συστήματα GPS και αυτόνομης πλοήγησης, προγραμματιζόμενους ελεγκτές πτήσης και αυτοματοποιημένο σχεδιασμό πτήσεων. Επιπλέον, με τα ειδικά σχεδιασμένα λογισμικά επεξεργασίας δεδομένων που υπάρχουν στην αγορά, η οποιαδήποτε πληροφορία που συλλέγουν μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα για καλύτερες διαχειριστικές αποφάσεις.DRONES & ΓΕΩΡΓΙΑ: ΜΙΑ ΕΠΟΥΡΑΝΙΑ ΣΧΕΣΗ!


Με την εφαρμογή της τεχνολογίας των drone, οι αγρότες και οι γεωργικές επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν τις αποδόσεις των καλλιεργειών τους, να εξοικονομήσουν χρόνο και να λάβουν διαχειριστικές αποφάσεις που εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμη επιτυχία στις εκμεταλλεύσεις τους.


Υπάρχουν πολλοί και πολύπλοκοι παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία μιας γεωργικής εκμετάλλευσης όπως η πρόσβαση στο νερό, το μεταβαλλόμενο κλίμα, ο άνεμος, η ποιότητα του εδάφους, η παρουσία ζιζανίων και εντόμων, η χωρική και χρονική παραλλακτικότητα του εδάφους και πολλά άλλα. Ως αποτέλεσμα, οι αγρότες σήμερα στρέφονται προς την τεχνολογία αιχμής για να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα αυτά και για να βρίσκουν γρήγορες και αποτελεσματικές λύσεις. Αποκτώντας πρόσβαση σε πληθώρα δεδομένων λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις, βελτιώνουν αποδόσεις και αυξάνουν τη συνολική κερδοφορία τους.


Τα αεροσκάφη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τις αποδόσεις των καλλιεργειών, την ποιότητα του εδάφους, τις μετρήσεις θρεπτικών συστατικών, τα αποτελέσματα των μεταβαλλόμενων καιρικών συνθηκών, των βροχοπτώσεων και πολλά άλλα και για την υγεία ζώων. Αυτά τα δεδομένα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για να αποκτηθεί μια ακριβέστερη εικόνα των υφισταμένων ζητημάτων, καθώς και για να επιλέξετε τις πλέον κατάλληλες ενέργειες βασιζόμενοι σε πραγματικά & αξιόπιστα δεδομένα.


Η γεωργική βιομηχανία δεν είναι ξένη προς τις μεταβαλλόμενες τεχνολογικές τάσεις για τη βελτίωση των αποδόσεων της (βλ. εκμηχάνιση γεωργίας τον περασμένο αιώνα, τρακτέρ, θεριζοαλωνιστικές μηχανές κ.α.). Η χρήση των αεροσκαφών στη γεωργία είναι το επόμενο τεχνολογικό κύμα που θα βοηθήσει τις γεωργικές επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις μεταβαλλόμενες και αυξανόμενες απαιτήσεις του μέλλοντος.ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ DRONES: 6 ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙΗ χρήση των drones στη γεωργία ήρθε για να μείνει. Τα drones σας επιτρέπουν να ολοκληρώνετε σε ελάχιστο χρόνο κάποιες χρονοβόρες και δύσκολες εργασίες, μειώνοντας παράλληλα το κόστος τους.


Να είστε επίσης σίγουροι ότι οι τρέχουσες χρήσεις των γεωργικών drone θα συνεχίσουν να εξελίσσονται καθώς η βιομηχανία ωριμάζει και εισάγονται ακόμη πιο νέες τεχνολογίες στο χώρο. Επί του παρόντος, υπάρχουν κάποιες βασικές χρήσεις των γεωργικών drone, τις οποίες παρουσιάζουμε παρακάτω:1. Ανάλυση εδάφους και εκτάσεων


Τόσο στην αρχή, στο μέσο αλλά και κατά το τέλος ενός καλλιεργητικού κύκλου τα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση χρήσιμων δεδομένων γύρω από την ποιότητα του υπάρχοντος εδάφους. Με την δημιουργία μιας τρισδιάστατης απεικόνισης ενός αγροκτήματος, είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε εάν υπάρχουν προβλήματα σχετικά με την ποιότητα του εδάφους, τη διαχείριση των θρεπτικών ουσιών ή ακόμη και να οριοθετήσουμε άγονες ζώνες σε αυτό.


Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να βοηθήσουν τους αγρότες να καθορίσουν τα πιο αποτελεσματικά πρότυπα για τη φύτευση, τη διαχείριση των καλλιεργειών, το έδαφος και άλλα. Η συνεχής παρακολούθηση μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη αξιοποίηση των υδάτινων πόρων και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των θρεπτικών ουσιών των καλλιεργειών.2. Φύτευση σπόρων


Η σπορά μέσω drone είναι μια σχετικά νεότερη τεχνολογία και όχι τόσο ευρέως διαδεδομένη, αλλά ορισμένες εταιρείες πειραματίζονται ήδη με αυτή. Ουσιαστικά, οι κατασκευαστές πειραματίζονται με προσαρμοσμένα συστήματα που έχουν τη δυνατότητα να ρίχνουν σπόρους από αέρος σε προετοιμασμένο έδαφος.


Αρκετές drone start-ups έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη μοναδικών τεχνολογιών για να βοηθήσουν σε ένα ευρύ φάσμα οικολογικών και γεωργικών θεμάτων. Για παράδειγμα, η εταιρεία DroneSeed που ειδικεύεται στη δασοκομία, χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν έως και 25kg ωφέλιμου φορτίου, όπως σπόροι δέντρων, ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα και νερό ανά πτήση αεροσκάφους, για να βοηθήσουν στην αναδάσωση και την ανασύσταση γαιών.


Αυτή η τεχνολογία συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση της ανάγκης για φύτευση από εδάφους, η οποία μπορεί να είναι δαπανηρή, χρονοβόρα και εντάσεως εργασίας. Η ίδια αυτή τεχνολογία μπορεί να προσαρμοστεί σε ένα ευρύ φάσμα τυπικών γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μειώνοντας τους χρόνους φύτευσης και το κόστος εργασίας.3. Ψεκασμός κάλυψης & σημειακός από αέρος


Οι καλλιέργειες απαιτούν συνεχή λίπανση και ψεκασμό προκειμένου να διατηρηθούν υψηλές οι αποδόσεις τους. Παραδοσιακά αυτό γινόταν χειροκίνητα, με οχήματα ή ακόμα και με επανδρωμένα αεροπλάνα. Αυτές οι μέθοδοι δεν ήταν μόνο αναποτελεσματικές και επιβαρυντικές για το περιβάλλον, αλλά και πολύ δαπανηρές.


Μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εξοπλισμένα με δεξαμενές, οι οποίες μπορούν να γεμίσουν με λιπάσματα, ζιζανιοκτόνα ή φυτοφάρμακα κυκλοφορούν ήδη στην αγορά (DJI Agras Mg-1P). Η