Οδηγός αρχαρίων για λογισμικά χαρτογράφησης με drone
top of page

Οδηγός αρχαρίων για λογισμικά χαρτογράφησης με drone

Έγινε ενημέρωση: 19 Ιαν 2021



(Ο ακόλουθος οδηγός είναι ένα μεταφρασμένο απόσπασμα από άρθρο του Zacc Dukowitz που αναρτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 2017 στο https://www.dronepilotgroundschool.com/. Το άρθρο στην αρχική του μορφή μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.)



Ο πόρος αυτός δημιουργήθηκε για να σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα πώς χρησιμοποιούνται τα drones στη χαρτογράφηση γεωγραφικών δεδομένων σήμερα & να σας παράσχει κάποια πληροφόρηση για τα λογισμικά χαρτογράφησης που υπάρχουν, αν σκέφτεστε να προσθέσετε τη τις χαροτγραφήσεις στο χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών που μπορείτε να προφέρετε σαν πιλότοι ΣμηΕΑ.

Σήμερα τα ΣμηΕΑ μας βοηθούν να χαρτογραφούμε μεγάλες περιοχές με γρήγορο και οικονομικό τρόπο. Μας παρέχουν δεδομένα που βοηθούν στην επιτάχυνση των ροών εργασίας για μια πληθώρα εφαρμογών.

Μόλις πριν από λίγα χρόνια, ο μόνος τρόπος να αποκτηθεί ένας αεροφωτογραφικός χάρτης υψηλής ακρίβειας και ανάλυσης ήταν να πετάξει πάνω από την περιοχή ενδιαφέροντος ένα επανδρωμένο αεροσκάφος ή να έχουμε πρόσβαση σε ένα δορυφορικό σύστημα. Ωστόσο, οι εξελίξεις στις δυνατότητες των ΣμηΕΑ σε συνάρτηση με το χαμηλό λειτουργικό τους κόστος, έκαναν την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εναέριους χάρτες εύκολη στο ευρύ κοινό.


Ας δούμε πιο προσεκτικά.


Χαρτογράφηση με drone ανά βιομηχανικό κλάδο


Κατασκευές

Ο κλάδος των κατασκευών επωφελείται πολύ από τη χαρτογράφηση με ΣμηΕΑ. Οι παραγόμενοι χάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τακτική ενημέρωση των πελατών σας στον κλάδο των κατασκευών σχετικά με την πρόοδο των έργων τους (π.χ. χωματουργικές εργασίες κλπ), την ανάλυση αποθεμάτων πρώτων υλών σε οικοδομικά υλικά (χώματα, χαλίκι) ή ακόμα και τη δημιουργία τρισδιάστατων μοντέλων των εργοταξίων. Αυτοί οι χάρτες βοηθούν τους κατασκευαστές να κατανοήσουν τη "μεγάλη εικόνα" και βοηθούν στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.




Χωροταξία

Οι επαγγελματίες τοπογράφοι μηχανικοί είναι ένας κλάδος που επωφελείται κυρίως από την εναέρια χαρτογράφηση. Η δουλειά τους είναι να λαμβάνουν ακριβείς μετρήσεις σε τεμάχια γης προκειμένου να προσδιοριστούν τα όρια & τη μορφολογία τους. Τα δεδομένα που συλλέγουν τα ΣμηΕΑ βοηθούν στη δημιουργία χαρτών, τοπογραφικών οικοπέδων και νομικής τεκμηρίωσης. Με τη χαρτογράφηση να αποτελεί ένα κρίσιμο μέρος της δουλειάς τους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η φωτογραμμετρία των ΣμηΕΑ είναι χρήσιμη για το επάγγελμά τους. Οι τοπογράφοι μπορούν να αποκτήσουν έναν πολύ ακριβή χάρτη με φωτογραμμετρία που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα 3D τοπογραφικό χάρτη με δεδομένα περιγράμματος - μια διαδικασία που ήταν εξαιρετικά κουραστική στο παρελθόν. Με την τεχνογνωσία τους και την κατοχή εξοπλισμού υψηλής ποιότητας, όπως είναι οι μονάδες GPS RTK, οι μηχανικοί μπορούν να παράγουν εξαιρετικά ακριβείς χάρτες για τους πελάτες τους. Η αποτελεσματικότητα που τους προσφέρουν τα ΣμηΕΑ επιταχύνει την εργασία & βοηθά στη ροή της.

Σημαντικό: Πολλές λύσεις χαρτογράφησης με ΣμηΕΑ μπορεί να είναι σε θέση να δημιουργήσουν αυτόματα ποιοτικά τοπογραφικά. Ωστόσο, σας συνιστούμε να ΜΗΝ διαφημίζετε ότι μπορείτε να παρέχετε υπηρεσίες τοπογραφίας εκτός και είστε διπλωματούχος τοπογράφος μηχανικός ή εργάζεστε για εταιρεία με αυτό το σκοπό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό, απευθυνθείτε στο αρμόδιο περιφερειακό υποκατάστημα του ΤΕΕ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ισχύουσα νομοθεσία.

Ακίνητα

Οι αεροναυτικοί χάρτες είναι χρήσιμοι για να βοηθήσουν στην πώληση γης. Για όσους σκέπτονται να αγοράσουν μεγάλα αγροτεμάχια, ένας ενημερωμένος εναέριος χάρτης μπορεί να έχει μεγάλη αξία για να προσδιορίσει εάν το ακίνητο είναι κατάλληλο για αυτούς. Εάν έχετε δει ποτέ μια τυποποιημένη δορυφορική εικόνα, γνωρίζετε ότι η λεπτομέρεια συχνά λείπει. Μια χαρτογράφηση με ΣμηΕΑ μπορεί να λύσει αυτό το ζήτημα σαφήνειας. Ένας πολύ λεπτομερής αεροναυτικός χάρτης επιτρέπει την κατανόηση των λεπτομερειών μιας ιδιοκτησίας χωρίς να απαιτείται ο ενδιαφερόμενος να είναι εκεί προσωπικά. Με τη βοήθεια ενός τοπογράφου μηχανικού, τα περιγράμματα και τα ακριβή σύνορα των ιδιοκτησιών μπορούν να αποτυπωθούν εύκολα στους χάρτες αυτούς.



Το DroneDeploy είναι μια καλή επιλογή λογισμικού για ακίνητα, λόγω της ευκολίας χρήσης του και επειδή δημιουργήθηκε (εν μέρει) για αυτό το είδος εργασίας.

Εξόρυξη

Ένας κλάδος που ήδη αγκαλιάζει τη χαρτογράφηση με ΣμηΕΑ είναι ο μεταλλευτικός κλάδος. Οι ενημερωμένοι και λεπτομερείς χάρτες που λαμβάνονται σε συχνά και τακτά χρονικά διαστήματα χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση των αποθεμάτων, την αποστράγγιση των υδάτων, την ανίχνευση της διάβρωσης και τη διαχείριση των κοιτασμάτων και των χωματουργικών μεταξύ πολλών άλλων χρήσεων. Οι συνεχώς ενημερωμένοι χάρτες μπορούν να δώσουν στους διαχειριστές καλύτερη επίγνωση της κατάστασης που μπορεί να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων.

Επιθεώρηση κατοικιών

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, η εναέρια επιθεώρηση γίνεται ένα σημαντικό μέρος της βιομηχανίας ΣμηΕΑ. Οι πιλότοι χρησιμοποιούν κυρίως κάμερες RGB για να επιθεωρούν οικιστικές περιοχές. Μη τη χρήση φωτογραμμετρίας αυτή η επιθεώρηση υποβοηθείται στα μέγιστα. Σε μικρή κλίμακα, τα αεροσκάφη μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός λεπτομερούς χάρτη της οροφής ενός σπιτιού και οι αισθητήρες RGB όπως και θερμικοί IR μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση σημείων με διαρροές θερμότητας ή κακής μόνωσης. Σε μεγαλύτερη κλίμακα, για παράδειγμα, η βιομηχανία ενέργειας μπορεί να χρησιμοποιήσει εναέριους χάρτες για να επιθεωρήσει φωτοβολταϊκά πάρκα, εντοπίζοντας προβληματικά σημεία στους ηλιακούς συλλέκτες με τη βοήθεια υπέρυθρων απεικονίσεων. Οι Raptor Maps ή το DroneMapper είναι καλές επιλογές λογισμικού για να εργασίες επιθεώρησης.

Γεωργία


Η βιομηχανία με τις μεγαλύτερες δυνατότητες χαρτογράφησης & εναέριας επισκόπησης είναι η γεωργία. Επί του παρόντος, η γεωργία προβλέπεται να είναι ο μεγαλύτερος τομέας με εύρος χρήσης για τα ΣμηΕΑ.


Οι χάρτες ΣμηΕΑ παρέχουν στους παραγωγούς την ευχέρεια να επιθεωρούν σε ελάχιστο χρόνο τις καλλιέργειες τους, να τους παρέχουν κρίσιμα στοιχεία & να τους καθοδηγούν στη λήψη αποφάσεων. Χρησιμοποιώντας εικόνες NDVI (δείκτες βλάστησης), ένας παραγωγός με κατάλληλη εκπαίδευση μπορεί να πιστοποιήσει την υγεία του χωραφιού του και να λάβει σημαντικές αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο. Αντί να περιδιαβαίνετε ολόκληρη την φυτεία σας με τα πόδια ή να τη διασχίζετε με ένα τρακτέρ, μια απλή υπερπτήση με ΣμηΕΑ μπορεί να παράξει ένα λεπτομερή χάρτη της καλλιέργειας και να επισημαίνει περιοχές προβλημάτων. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εργάζονται στη γεωργία μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο, να αυξήσουν την απόδοση των καλλιεργειών και τελικά, να βελτιώσουν την κερδοφορία τους. Ορισμένες μεγάλες εταιρίες που ασχολούνται με τη γεωργία περιλαμβάνουν το DroneDeploy με την εφαρμογή Field Scanner, τον χαρτογράφο ακριβείας Precision Hawk και το λογισμικό PIX4DAG της Pix4D.



Υπάρχουν πλέον πολλά παραδείγματα & περιπτωσιολογικές μελέτες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι παραγωγοί εξοικονομούν χρήματα με την εναέρια επισκόπηση. Είτε προλαβαίνοντας επιμολύνσεις από αρρώστιες ή ζιζάνια στην αρχή τους, είτε αξιολογώντας άμεσα ζημιές μετά από καταιγίδες ή άλλες φυσικές καταστροφές. Θυμηθείτε οτι τα ΣμηΕΑ δεν επηρεάζονται από την κατάσταση στο έδαφος για να 'μπουν' σε ένα χωράφι.

Δασοκομία & Κτηνοτροφία

Η χαρτογράφηση με ΣμηΕΑ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δασική βιομηχανία. Με λεπτομερείς χάρτες, η παράνομη υλοτομία μπορεί να ανιχνευθεί και να εντοπιστεί, μπορεί να καθοριστεί ο αριθμός των δένδρων, η υγεία ενός δάσους και μπορεί να παρακολουθείται η εξέλιξή του. Χρησιμοποιώντας εικόνες NDVI, μπορούν να παρακολουθούνται περιοχές ξηρής βλάστησης, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Οι χάρτες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αναγνώριση των νεκρών δέντρων, αποκαλύπτοντας πόσο μια συγκεκριμένη ασθένεια έχει επηρεάσει ένα δάσος.

Μπορούν ακόμη να αναγνωρίζονται πληθυσμοί ζώων (θηλαστικά) και να υπολογίζεται με ακρίβεια η πανίδα στα δάση. Η χρήση ΣμηΕΑ έχει εφαρμογές και στην κτηνοτροφία.

Διαχείριση εκτάκτων αναγκών

Όταν μια φυσική καταστροφή πλήττει μια περιοχή, είναι ζωτικής σημασίας η ταχεία και ακριβής ενημέρωση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης, ιδίως όταν πρόκειται για μια μεγάλη περιοχή. Χρησιμοποιώντας φωτογραμμετρία, οι αρχές μπορούν να καθορίσουν τις πληγείσες περιοχές από π.χ. μια πλημμύρα, έναν τυφώνα ή μια φωτιά. Με αυτά τα δεδομένα, μπορούν να διανέμουν αποτελεσματικά τους πόρους τους για έγκαιρη ανταπόκριση. Η εναέρια επισκόπηση μπορεί να εντοπίζει μέχρι και ναυάγια μετά από θαλασσοταραχή ή ατύχημα.


ΣμηΕΑ χρησιμοποιούνται επίσης για έρευνα και διάσωση σε απομακρυσμένες περιοχές.


Ορολογία εναέριων χαρτογραφήσεων

Τώρα που έχουμε καλύψει τις διάφορες εφαρμογές εναέριας χαρτογράφησης, ας δούμε και την βασική ορολογία στη χαρτογράφηση.

Photogrammetry (Φωτογραμμετρία)

Η επιστήμη της λήψης μετρήσεων από φωτογραφίες, συνήθως εκείνες που λαμβάνονται από τον αέρα.

Orthomosaic (Ορθομωσαικό)

Μια αεροφωτογραφία διορθωμένη για τοπογραφικό ανάγλυφο, κλίση της κάμερας και παραμορφώσεις του φακού της κάμερας έτσι ώστε η κλίμακα της εικόνας να είναι ομοιόμορφη στο σύνολό της.

RGB Camera

Αυτός είναι ο παραδοσιακός τύπος κάμερας που χρησιμοποιείται στη χαρτογράφηση. Συλλέγει δείγματα από το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε φάσμα του φωτός (RGB, R=red G=green B=blue) για τη δημιουργία εικόνων.

NDVI (Normalized Difference Vegetation Index)

Επίσης γνωστός ως Δείκτης Βλάστησης Κανονικοποιημένης Διαφοράς, ο οποίος είναι μια επεξεργασμένη εικόνα (συνήθως από έναν τροποποιημένο αισθητήρα RGB ή εγγυούς IR). Το NDVI υπολογίζει το ανακλαστικό φως από τα φυτά και το ταξινομεί σε μια κλίμακα τιμών από -1 έως +1. Όταν υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα αντανακλαστικού φωτός από τα φυτά, τότε το NDVI συσχετίζεται με υγιή φυτά, καθώς η χλωροφύλλη στα φυτά είναι αυτή που αντανακλά το φως (τα φυτά που δεν είναι υγιή έχουν έλλειψη χλωροφύλλης και συνεπώς αντανακλούν λιγότερο φως).

Το NDVI είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τη γεωργία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση της υγείας των καλλιεργειών. Παρόλο που το NDVI είναι χρήσιμο, απαιτεί την περισυλλογή αληθών στοιχείων από το έδαφος και κατάλληλη ανάλυση για να είναι χρήσιμο για τον τελικό χρήστη. Ένας τυπικός χάρτης NDVI απαιτεί μια εξειδίκευση για να διαβαστεί και να κατανοηθεί από τον οποιονδήποτε. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους ειδικεύονται στην παρακολούθηση των καλλιεργειών.

GCP

Επίσης γνωστό ως Σημείο Ελέγχου Εάφους, το οποίο είναι ένας φυσικός δείκτης στο έδαφος που χρησιμοποιείται για να διατηρεί ένα χάρτη γεωγραφικά ακριβή. Η τοποθεσία ενός GCP σημειώνεται με μια συντεταγμένη RTK (Real Time Cinematic) GPS (ή άλλο σύστημα GNSS). Είναι μια πολύ ακριβής συντεταγμένη και επιτρέπει σε ολόκληρο το χάρτη σας να ευθυγραμμιστεί σωστά με τη γύρω γεωγραφική περιοχή. Ουσιαστικά, διασφαλίζει ότι κάθε σημείο του χάρτη σας ευθυγραμμίζεται με μια ακριβή συντεταγμένη GPS πάνω στη γη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό εάν ο χάρτης σας πρόκειται να συγκριθεί με παλαιότερους χάρτες, συγκρίνεται με άλλα δεδομένα από διαφορετικές πηγές ή χρησιμοποιείται ως γνώμονας σε μια τοπογραφική μελέτη.

ΝΙR Near Infrared (Εγγύς υπέρυθρο)

Ένα φάσμα φωτός (ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία) που είναι ελαφρώς πάνω από το μήκος κύματος του ορατού φωτός. Το φως NIR που αντανακλάται από ένα φυτό μπορεί να είναι ένας δείκτης για το πόσο υγιές είναι. Ειδικές κάμερες NIR, πολυφασματικές ή τροποποιημένες RGB απαιτούνται για την απόκτηση αυτών των δεδομένων.

Το υπέρυθρο IR είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία ή φως με μικρότερο μήκος κύματος (υψηλότερη συχνότητα) από το εγγύς υπέρυθρο. Τα πλεονεκτήματα του IR είναι ότι μπορεί να ανιχνεύσει θερμότητα.

Thermography (Θερμογραφία)

Είναι η απεικόνιση του υπέρυθρου φάσματος του φωτός. Μια τέτοια εικόνα καταγράφει εστίες θερμότητας στους χάρτες και χρησιμοποιείται συχνά σε βιομηχανικές εφαρμογές. Η ζήτηση για θερμογραφικές υπηρεσίες φαίνεται να αυξάνει και αποτελεί μια νέα πηγή εσόδων για πιλότους ΣμηΕΑ.

RTK (Real Time Kinematics)

Επίσης γνωστό ως δορυφορική πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο. Πρόκειται για μια ακριβή τεχνική λήψης GPS (ή οποιουδήποτε GNSS) με ακρίβεια εκατοστών. Ουσιαστικά, ο δέκτης RTK αναλύει το ραδιοφωνικό σήμα GPS για τον υπολογισμό αυτών των δεδομένων. Το RTK είναι μια μεγάλη υπόθεση - ένας δέκτης RTK που βρίσκεται πάνω σε ένα drone μπορεί να αναιρέσει την ανάγκη για GCP.

Point Cloud

Το Σύννεφο Σημείων (σε ελεύθερη μετάφραση) είναι το σύνολο των σημείων ή συντεταγμένων που αποτυπώνονται στην επιφάνεια ενός αντικειμένου. Αυτή η συλλογή σημείων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου μοντέλου μιας περιοχής ή ενός αντικειμένου. Σύννεφα σημείων προέρχονται συχνά από φωτογραμμετρικά δεδομένα και δεδομένα LIDAR.

Relative Accuracy (Σχετική ακρίβεια)

Όσον αφορά τη χαρτογράφηση, η σχετική ακρίβεια αναφέρεται στο πόσο ακριβές είναι ένα σημείο σε έναν χάρτη σε σχέση με άλλα σημεία του ίδιου χάρτη. Αυτό σημαίνει ότι αν δύο σημεία σε ένα χάρτη βρίσκονται σε απόσταση X cm σε ένα χάρτη, θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση X cm και στον πραγματικό κόσμο.

Absolute Accuracy (Απόλυτη ακρίβεια)

Απόλυτη ακρίβεια αναφέρεται στην ακρίβεια ενός σημείου που σχετίζεται με τις συντεταγμένες στον πραγματικό κόσμο. Απόλυτη ακρίβεια σημαίνει ότι ένα σημείο σε ένα χάρτη πρέπει να ταιριάζει με τις πραγματικές συντεταγμένες του GPS.

Resolution (Ανάλυση)

Ανάλυση είναι το επίπεδο λεπτομέρειας ενός χάρτη. Αυτό συχνά μετράται σε cm/pixel, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε pixel θα ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα Χ εκατοστά (cm) στο χάρτη.


Δημοφιλή λογισμικά χαρτογράφησης

Drone-Deploy

Η DroneDeploy, εταιρεία ηγέτης στον τομέα, είναι μια εταιρεία που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και ιδρύθηκε μόλις το 2013. Το λογισμικό της παράγει φωτογραμμετρικά δεδομένα και αναλύει πληροφορίες που συλλέγουν τα ΣμηΕΑ. Προσφέρει απομακρυσμένη επεξεργασία δεδομένων στο cloud (σύννεφο) και υποστηρίζει όλη τη σειρά drones της DJI. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το DroneDeploy για να κάνετε ορθομωσαικά, ψηφιακά μοντέλα εδάφους, να συλλέξετε δεδομένα NDVI και να δημιουργήσετε μοντέλα 3D. Οι βιομηχανίες-στόχοι του Drone Deploy περιλαμβάνουν τις κατασκευές, τη γεωργία και την τοπογραφία.

Το Drone Deploy είναι ιδανικό για όσους χρειάζονται ένα σύστημα που είναι εύκολο στη χρήση, αλλά και με δυνατά χαρακτηριστικά. Ένα από τα μοναδικά προϊόντα τους είναι η εφαρμογή Field Scanner, η οποία επιτρέπει στους αγρότες να δημιουργούν χάρτες σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια μιας πτήσης και να έχουν γρήγορη πρόσβαση σε χάρτες NDVI - όλα χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο. Το app market της Drone Deploy σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή σε συνδυασμό με εφαρμογές τρίτων όπως το Autodesk, το Airmap, το Kittyhawk, το Agremo και πολλά άλλα.

Το Drone Deploy προσφέρει τόσο μια δωρεάν έκδοση της εφαρμογής, όπως επίσης επαγγελματικά & επιχειρηματικά πακέτα.

Pix4D


Το Pix4D είναι μια ελβετική εταιρεία που προσφέρει μια σουίτα φωτογραμμετρικού λογισμικού. Αυτό το λογισμικό είναι αρκετά βαρύ αλλά έχει εκτεταμένες δυνατότητες. Υπάρχουν συγκεκριμένες εκδόσεις που επικεντρώνονται στη χαρτογράφηση (Pix4DMapper), την κατασκευή (Pix4Dbim), τη γεωργία (Pix4Dag) και την τρισδιάστατη μοντελοποίηση (Pix4Dmodel).

Το Pix4D διαθέτει επίσης μια εφαρμογή για κινητά (PIX4DCapture) για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας χαρτογράφησης με συμβατότητα, τόσο με drones DJI αλλά και με drones Parrot. Μπορείτε να επεξεργαστείτε τα δεδομένα σας είτε τοπικά χρησιμοποιώντας το δικό σας υπολογιστή είτε απομακρυσμένα (cloud) μέσα από τη σχετική υπηρεσία που προσφέρει η εταιρεία.


Ένα πράγμα που είναι σημαντικό αναφορικά με το Pix4D είναι η τιμή του. Ενώ υπάρχει διαθέσιμη μια δωρεάν δοκιμή, οι άδειες κοστίζουν αρκετές εκατοντάδες ευρώ το μήνα ή μερικές χιλιάδες ευρώ για μια διαρκή άδεια. Τούτου λεχθέντος, υπάρχει ουσιαστικός λόγος για τον οποίο το Pix4D είναι γνωστό ως μία από τις πιο σημαντικές επιλογές σε λογισμικό χαρτογράφησης στη βιομηχανία drone. Όλες οι επί μέρους εκδόσεις περιέχουν πληθώρα εργαλείων χαρτογράφησης. Είναι ένα ισχυρό εργαλείο για έμπειρους ανθρώπους στον τομέα της τοπογραφίας, των κατασκευών, των πολιτικών μηχνικών, της γεωργίας και άλλων βιομηχανιών.


 

Zacc Dukowitz Ο Zacc Dukowitz είναι ο Διευθυντής Marketing του UAV Coach // Drone Pilot Ground School. Ένας συγγραφέας με επαγγελματική εμπειρία στην τεχνολογία της εκπαίδευσης και το ψηφιακό μάρκετινγκ, ο Zacc είναι παθιασμένος με τον αναπτυσσόμενο κλάδο των ΣμηΕΑ σε μια εποχή που αυτά μπορούν να μας βοηθήσουν να ζήσουμε καλύτερη ζωή.



Ο Zacc κατέχει επίσης το βαθμό nidan στο Aikido, μια ιαπωνική πολεμική τέχνη και είναι ένας ευρέως δημοσιευμένος συγγραφέας μυθοπλασίας. Ο Zacc κατέχει ένα MFA από το Πανεπιστήμιο της Φλώριδας και ένα πτυχίο από το κολέγιο του St. John's. Ακολουθήστε τον στο @zaccdukowitz ή στο zaccdukowitz.com για να διαβάσετε το έργο του.


bottom of page