Προστασία καλλιεργειών γλυκοπατάτας με DJI Agras
top of page

Προστασία καλλιεργειών γλυκοπατάτας με χρήση DJI Agras MG-1P



Γνωστή και ως «τροφή μακροζωίας», η γλυκοπατάτα έχει υψηλή και σταθερή απόδοση, ευρεία προσαρμοστικότητα, ισχυρή αντοχή στο στρες, την ξηρασία και άλλους παράγοντες. Οι εποχές με άφθονη βροχή είναι η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε γλυκοπατάτες. Ωστόσο, στη διαδικασία της φύτευσης, υπάρχουν πολλά είδη παρασίτων που μπορεί να είναι επιζήμια για την καλλιέργεια της. Αυτά περιλαμβάνουν ακάρεα, γερακόσκωρους, χοάνες (leafhoppers), χρυσομηλίδες (leaf beetles), παλαμίδες (wireworms), σκαραβαίους, τυφλοπόντικες, γρύλους, σκώρους (prodenia litura), αφίδες και λευκά μυγάκια.


Πρέπει να ληφθούν προσεκτικά μέτρα για να αποφευχθούν σοβαρές απώλειες από έντομα. Για αυτόν τον τύπο πρόληψης, ας ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία Hainan Zhong-Nong UAV Service Technology Co., Ltd. από την Κίνα κράτησε την prodenia litura υπό έλεγχο με ψεκαστικό drone Agras MG-1P της DJI.



Γνωριμία με την ομάδα


Η εταιρεία Hainan Zhong-Nong UAV Service Technology Co., Ltd. έχει πάνω από 120 υπαλλήλους, με 80 πιστοποιημένους επαγγελματίες πιλότους Έχει ιδρύσει κέντρα εναέριας (UAV) φυτοπροστασίας σε πολλές περιοχές της Κίνας & παρέχει στους κατά τόπους παραγωγούς πελάτες της, ακριβείς, αποτελεσματικές και χαμηλού κόστους υπηρεσίες φυτοπροστασίας.


Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει ψεκαστικές εργασίες σε περίπου 260.000 στρέμματα διαφορετικών καλλιεργειών, όπως ρύζι, κολοκύθα, καλαμπόκι, πράσινη σόγια, μάνγκο, λίτσι, γκρέιπφρουτ, μούσμουλα, καρύδα και καρύδι. Η επιχείρηση ψεκασμού για αυτή την περίπτωση έγινε από την Ομάδα Προστασίας Φυτών Νο.4 του κέντρου εξυπηρέτησης της εταιρείας στην πόλη Λεντόνγκ. Η ομάδα Νο.4 αυτή τη στιγμή έχει οκτώ μέλη, πέντε αεροσκάφη MG-1S και ένα αεροσκάφος MG-1P.



Πληροφορίες για το Περιβάλλον

Ημ/νια Εφαρμογής

Τύπος γης

​Τοποθεσία

Συνθήκες

21/3/2018

Κυρίως επίπεδη με λίγους λόφους

Κομητεία Haitou, πόλη Zhangzhou, επαρχία Hainan νότια Κίνα

Συννεφιά, 15-24°C, και πυλώνες γραμμών υψηλής τάσης στη γύρω περιοχή, με καλώδια να διασχίζουν το χωράφι διαγώνια.

Η έκταση της επιχείρησης ήταν περίπου 300 στρέμματα. Το χωράφι ήταν χωρισμένο σε δύο τμήματα που χωρίζονταν μεταξύ τους από ένα τσιμεντένιο δρομάκι. Η γη ήταν κυρίως επίπεδη, με λίγους λόφους στη γύρω περιοχή.


Παράμετροι Λειτουργίας

Λειτουργία

Αυτόματος ​Σχεδιασμός Πτήσης

Ταχύτητα πτήσης

2,8m/s

Υψόμετρο πτήσης

1,5m

Διάστημα λειτουργίας

4m

Λίτρα/στρέμμα

3lt

Τύπος ακροφυσίου

XR11001VS

* Drone: DJI MG-1S × 1/DJI MG-1P × 1


Λαμβάνοντας υπόψη τη σχετικά μεγάλη έκταση και τα ακανόνιστα αγροτεμάχια, χρησιμοποιήσαμε τα MG-1S και MG-1P μαζί. Με το MG-1S, σχεδιάσαμε τη διαδρομή πτήσης περπατώντας κατά μήκος των ορίων του μικρότερου χωραγιού. Με το MG-1P, σχεδιάσαμε τη διαδρομή πτήσης πετώντας με το αεροσκάφος πάνω από το μεγαλύτερο χωράφι για να σημειώσουμε τα σημεία της διαδρομής. Αφού ορίστηκε η διαδρομή, επεξεργαστήκαμε και ανεβάσαμε μέσω internet τις αποστολές ψεκασμού στα αεροσκάφη για να ξεκινήσει η επιχείρηση.


Λόγω του ζεστού καιρού και της σοβαρότητας της ζημιάς από έντομα, ενεργοποιήσαμε τη Λειτουργία Εντατικού Ψεκασμού και ρυθμίσαμε την ταχύτητα πτήσης στα 2,8 m/s, για να βελτιώσουμε την επιχειρησιακή απόδοση και αποτελεσματικότητα.



Πληροφορίες για τα φυτοφάρμακα

Όνομα φυτοφαρμάκου

Τύπος

Συγκέντρωση ενεργού συστατικού

Ποσότητα ανά στρέμμα

​Chlorfenapyr

(προ-εντομοκτόνο)

​Υδατικό διάλυμα

25%

45 ml

Helicoverpa armigera nuclear polyhedrosis virus

​Υδατικό διάλυμα

​30%

120 ml

Ο γεωπόνος της εταιρείας συνέστησε το φυτοφάρμακο θα χρησιμοποιούσαμε σε αυτή την εφαρμογή. Χρησιμοποιήθηκε υδατικό διάλυμα αντί για διαλυτή σκόνη, η οποία είναι καλύτερη για ψεκασμό με drone. Επιπλέον, το Helicoverpa armigera nuclear polyhedrosis virus είναι ένας νέος τύπος φυτοφαρμάκου που είναι απίστευτα ισχυρό και μπορεί να ξεπεράσει αποτελεσματικά την αντοχή στα φυτοφάρμακα ορισμένων εντόμων.


Πριν & Μετά τον Ψεκασμό Drone

Πριν από τον ψεκασμό. Είναι σαφές ότι τα φύλλα έχουν φαγωθεί από έντομα.


Νεκρά έντομα που έπεσαν στο χώμα μετά από ψεκασμό.


Συμπέρασμα

Συνολικά, κατά τη διάρκεια αυτής της επιχείρησης χρησιμοποιήθηκαν δύο drone φυτοπροστασίας. Το MG-1P υποστηρίζει αυτόματη σήμανση σημείων διαδρομής και σχεδιασμό διαδρομής πτήσης, γεγονός που εξοικονομεί πολύ χρόνο.


Από την προετοιμασία μέχρι την ολοκλήρωση, η επέμβαση στα 300 στρέμματα γλυκοπατάτας κράτησε μόνο πέντε ώρες με χρήση 2 αεροσκαφών.

Χάρη στο φυτοφάρμακο που ήταν κατάλληλο για ψεκασμό με drone, η ποσότητα που ψεκάστηκε σε συνδυασμό με την ταχύτητα πτήσης υπήρξε πολύ αποτελεσματική. Τα αποτελέσματα επαλήθευσαν την αποτελεσματικότητα της λύσης μας. Τα νεκρά έντομα στο έδαφος απόδειξαν την αξιοπιστία των γεωργικών drones της DJI.


Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσαμε το MG-1P σε εργασίες ψεκασμού για γλυκοπατάτες. Η πιλοτική αυτή εφαρμογή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία & χαροποίησε όλη την ομάδα. Ο σχεδιασμός του πεδίου & των πτήσεων, το αναβαθμισμένο σύστημα ψεκασμού, και τα βελτιωμένα αποτελέσματα ψεκασμού ήταν ένα ευπρόσδεκτο αποτέλεσμα.



 

Τό άρθρο είναι μια μετάφραση από το blog της DJI Agriculture, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 3/9/2020. Διαβάστε το άρθρο στη αρχική του μορφή εδώ.


PRAPOPOULOS: Επικοινωνήστε μαζί μας στο 2610.641641 ή μέσω email στο info@prapopoulos.com για να ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που σας παρέχουν οι νέες τεχνολογίες και τα drone στο χωράφι.


312 Προβολές
bottom of page